неделя, 22 юли 2012 г.

НЕЗАБРАВИМИТЕ 'ЗАБРАВЕНИ СЛАДКИ'

Най-подходящото време за приготвянето на тези сладки е вечер преди лягане, заради по-дългото необходимо технологично време за "печене"...Слагате във фурната, забравяте за тях през нощта и на сутринта се сдобивате с безумно вкусни сладки, които се топят в устата.... Опитайте и няма да съжалявате...;)


Необходими продукти:
2 белтъка (от по-големи яйца)
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. шоколадов чипс или 1 1/2 натурален шоколад
1 ч.ч. натрошени или нарязани орехови ядки
2 ванилии

1. Включете фурната да загрява до 180*

2. Разбийте белтъците с щипка сол и постепенно прибавяйте захарта, като продължавате да разбивате до получаване лъскава и гладка хомогенна маса.

3. Прибавете ванилията, парченцата шоколад и накълцаните орехови ядки. Разбъркайте внимателно.

4. В тава, покрита с хартия за печене с лъжица сипвайте купчинки от белтъчената смес, като оставяте разстояние между всяка около 2 см за да не залепнат при печенето.

5. Сложете тавата в загрятата фурна и я изключете.

6. Забравете до сутринта (или поне за 3 часа). НЕ ОТВАРЯЙТЕ ФУРНАТА. Аз моите изпекох на  50-70* за около час - час и половина...нямаше как да изтраем до сутринта ;)

7. На сутринта внимателно отделете сладките от хартията. В добре затворена кутия можете да съхраните 3-4 дни, макар да се съмнявам, че ще ги опазите долкова дълго време и ще свършат преждевременно ;)

1 коментар:

  1. Много оригинални сладки. Благодаря, ще се възползвам някой път!

    ОтговорИзтриване