четвъртък, 18 октомври 2012 г.

ТОРТА С ШОКОЛАДОВИ БЛАТОВЕ, СМЕТАНА, ГОРСКИ ПЛОДОВЕ И КРЕМ СТРАЧАТЕЛА







Блатове:
За блатовете съм ползвала рецептата за  "Малиновата страст", която можете да видите ето тук:

http://deliciouskit.blogspot.com/2012/07/blog-post_15.html

Крем мус:
500 мл сладкарска сметана                                
400г заквасена сметана
150г крема сирене
2 кафени чашки пудра захар
1 желатин "Д-р Йоткер"

300-400г малини, боровинки, ягоди

1 черен шоколад за крема страчатела



Разбиваме сметаната със захарта до твърди връхчета, прибавяме разбитото крема сирене, заквасената сметана и всичко това разбъркваме. Междувременно накисваме желатина в 50 мл вода докато набъбне и след това разтваряме на водна баня. След като изстине леко го прибавяме към крема и разбъркваме до хомогенност. Прибирам крема в хладилника докато започне да стяга (но не прекалено), за да не се разтича при нанасяне върху блатовете.


Стягаме първия блат с подвижен ринг, сиропираме  и  подреждаме върху него плодовете. Заливаме с половината от приготвения крем мус. Слагаме вторият блат, сиропираме леко и  покриваме с останалата част от муса, към който сме прибавили настъргания на едро черен шоколад. Поставяме третия блат и отново сиропираме внимателно.




Оставяме тортата да стегне и измазваме с маслен крем, след което покриваме с фондан и украсяваме.


Няма коментари:

Публикуване на коментар