събота, 24 ноември 2012 г.

КИФЛИЧКИ С КРЕНВИРШ И КАШКАВАЛ


Необходими продукти за тестото:
1 яйце
2 с.л. олио
1 с. л. оцет
1 каф.лъжичка захар
1 каф.лъжичка сол
1 пакетче суха мая (ползвам френската :Saf-Instant)
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. хладка вода
брашно колкото поеме (обикновено по-малко от кг)

кренвирши и кашкавал за плънката
меко масло
1 яйце за намазване
сусам

Замесва се еластично,  нелепнещо тесто от изброените продукти. След като втаса (да удвои обема си) се разделя на малки топчета.


Всяко топче  разточваме, намазваме с размекнатото масло и в единия  край слагаме парченце кренвирш и кашкавал, а противоположния край на тестото разрязваме на няколко ивици.

Завиваме кифличките и нареждаме на разстояние в покрита с хартия за печене тавичка.


Покриваме и оставяме за 15-ина минутки да втасат. Намазваме с разбитото яйце и поръсваме по желание със сусам. Печем в предварително загрята до 200* фурна до получаване на златист цвят.





Няма коментари:

Публикуване на коментар