сряда, 28 август 2013 г.

ТЕРИН ОТ ПАТЛАДЖАНИ




















Необходими продукти :                                    
3 по-големи патладжана
около 400г краве сирене
200г топено / пушено/ сирене
3 яйца
черен пипер
копър /магданоз/
скилидка-две пасиран чесън

Приготвяне:
Измиваме и нарязваме патладжаните на филийки по дължина. Оставяме в подсолена вода за около час, след което отцеждаме и подсушаваме. Запържваме  от двете страни патладжаните и нареждаме в продълговата кексова форма.


Смесваме натрошеното сирене, нарязаното на по-едри парченца топено сирене, яйцата и подправките и с получената плънка запълваме формата. Покриваме с останалите филийки патладжан и загръщаме с издадените краища.



Печем в загрята фурна на 200 градуса около 20-30 минути. След като теринът изстине напълно, обръщаме в подходяща чиния и нарязваме. По желание сервираме с млечно-чеснов сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар