сряда, 28 август 2013 г.

РУЛЦА СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ И КОЛБАС

Необходими продукти за тестото:

150 мл топло прясно мляко
150 мл топла вода
1 белтък
1 пакетче суха мая на д-р Йоткер
4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
50 г разтопено масло

За плънката:
150 г сирене
150 г кашкавал
1 яйце

колбас (телешки)


1 жълтък за намазване (+1 суп.л. олио)
сусам / мак за поръсване

От изброените продукти замесваме меко и еластично тесто, което оставяме да втаса за около 40 минути. За плънката настъргваме сиренето и кашкавала и смесваме с яйцето. Втасалото тесто разточваме на кора с дебелина 0,5 см. Една част намазваме с плънката и завиваме  на руло и нарязваме на парченца с дебелина приблизително 2-2,5 см.
От останалото разточено тесто можем да оформим розички с някакъв колбас. Нарязваме разточената кора на ленти с широчина 2 см и нареждаме филийки колбас, така че леко да стърчат навън със заоблената част. Завиваме лентата с колбаса на руло.


Така оформените два вида  рулца нареждаме в намаслени хартиени капсули в тавичка за мъфини. Оставяме да втасат отново за 30 минути. Намазваме с разбития жълтък и олио и поръсваме със сусам или мак.


 Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар