събота, 1 юни 2013 г.

ДОМАШНА БИСКВИТЕНА ТОРТА С МАСКАРПОНЕ

Провокирана от невероятно вкусната бисквитена торта, предлагана в заведения "Щастливеца" в Търново, реших да запретна ръкави и да сътворя и аз това удоволствие за сетивата...

Необходими продукти:                                              
1 пакет какаови бисквити "Закуска" от 370g
500г маскарпоне
200г сладкарска сметана
4-5 с.л. пудра захар
2 ванилии
200г течен шоколад

За потапяне на бисквитите:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ампула есенция ром на "Д-р Йоткер"

За поръсване между пластовете:                                 
1/3 пакет какови бисквити "Закуска"
2-3 с.л. какао

За украсата:
филирани бадеми
50г черен шоколад
1 супена лъжица масло

Приготвяне:
За приготвяне на крема разбъркваме маскарпонето с пудрата захар (не прекалявайте, 10-ина оборота с миксера са достатъчни) и към него прибавяме предварително разбитата течна сметана и ванилията.

На дъното на тортена форма нареждаме бисквити, потопени за кратко в прясното мляко с ампулата ром. Покриваме с 1/3 от крема, поръсваме с част от смлените или натрошени на ситно бисквити "Закуска", които са смесени с какаото. Заливаме отгоре с няколко лъжици от течния шоколад. Процедурата се повтаря още два пъти и посипваме повърхността на тортата с филирания бадем.



С разтопеният на водна баня черен шоколад+лъжицата масло украсяваме най-отгоре.( Можете да украсите и с леко разтопен течен шоколад.) След 24 часа в хладилника е просто невероятна....;)