петък, 3 януари 2014 г.

НЕЖНО ТИРАМИСУ, ОБГЪРНАТО ОТ ШОКО БЛАТОВЕ И ОБВИТО В ШОКОЛАДОВ ГАНАШ



Продукти за двата блата:
Отново по рецептата за  Шоколадова торта

Продукти за крема:                               


1 ч.ч. пудра захар
200г маскарпоне
1 ч.ч. течна сметана
200г заквасена сметана
100г захар

пакет бишкоти (около 13-14бр)
1 ч.ч, прясно сварено кафе
2-3 суп.лъжици ром

 За шоколадовия ганаш:
200г тъмен шоколад
130 мл течна сметана

Маскарпонето се разбива с пудрата захар на пухкав крем, към който се прибавя заквасената сметана. Течната сметана се разбива до гъста смес със захарта и внимателно се прибавя към крема от маскарпонето и квасената сметана.
В ринг поставяме единия шоколадов блат, върху него разстиламе половината от крема и отгоре подреждаме бишкотите, потопени в кафето с ром. Разстиламе върху пласта бишкоти останалия крем и поставяме втория шоко блат. Оставяме в хладилника да стегне, след което отстраняваме ринга и измазваме с шоколадовия ганаш. Украсата е според въображението :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар