петък, 10 октомври 2014 г.

КИФЛИЧКИ С КОЛБАС ''ДЕТЕЛИНКИ''

Необходими продукти:                               
1ч.ч. топло прясно мляко
1ч.ч. топла вода
1 ч.ч. олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
ок. 850г до 1кг брашно
мая
жълтък за намазване
колбас (телешки например)

Приготвяне:
Маята се разтваря в затопленото прясно мляко+ лъжичката захар (ако ползвате суха мая, направо се разбърква с брашното). Замесва се тесто от посочените продукти. Оставя се да втаса, покрито с фолио или кърпа.
Колбасът се нарязва на тънки парченца. Разточва се кора, от която се изрязват кръгове с размера на кръгчето колбас. Реди се кръгче от тестото, върху него кръгче колбас, пак кръгче тесто.






С нож направете разрези на 2/3 преди центъра, така че да получите осем триъгълника.



Завъртете единия триъгълник наляво, а другия до него - надясно и така завъртайте два по два триъгълниците,  докато не получите детелина с четири листа.


Намажете с разбит жълтък, смесен с лъжичка прясно мляко и лъжичка олио. По желание поръсете сусам или мак. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около15-20 минути.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар