сряда, 26 ноември 2014 г.

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ СЪС СИРЕНА ТРЕ ФОРМАДЖИ

 Няма да конкретизирам грамажи и точни мерки, защото всичко правих на око, а и комбинацията от сирена може да варира според зависи с какво разполагаме или какво обичаме.

 Необходими са:                                              
печурки по-едри
сол и черен пипер на вкус
синьо сирене
топено сирене
кашкавал
скилидка чесън (по желание)
масло


Гъбите измиваме, почистваме, махаме пънчетата и подсушаваме и нареждаме в тавичка.Във всяка гъбка се слага по съвсем малко от много ситно накълцания чесън (по желание),малка бучица масълце, сол и черен пипер на вкус. В тавичката, на дъното, се сипва съвсем мъничко водичка и тавата се слага в загрятата на 200 градуса фурна.


След 10-15-ина минути тавичката се изважда и във всяка гъбка се слага по съвсем малко от накълцания чесън (по желание), парченце синьо сирене, топено сирене и покриваме с парченце кашкавал. Връщаме тавата във фурната и се допичаме гъбките, докато кашкавала приятно се зачерви.

Много семпло, лесно и вкусно предястие или мезе към чашата вино :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар