сряда, 28 януари 2015 г.

ПИЛЕШКИ РУЛАДИНИ

Необходими са:                                     
пилешки гърди

св.пушени гърди/бекон
кашкавал
топено сирене
гъби
кисели краставички
моркови
панировка с корнфлейкс (галета)
олио
сол
черен пипер
100мл прясно мляко

Измитото и подсушено месо се разполовява и леко начуква да се поизтъни и да се оформят пържолките. Осоляват се леко. Отгоре се слагат тънки филийки от пушените гърди и поръсваме с черен пипер.


 В единият край на филето подреждаме ивици предварително леко сварени моркови, ивици кисели краставички, задушени гъбки, кашкавал, топено сирене. Завиваме на руло, като накрая може да забодем с клечки за зъби, за да не се разтваря рулцето и да не изтече плънката. Готовите рула овалваме в панировка или галета.



 Подреждаме в тавичка, заливаме  отгоре със струйка олио, а на дъното на съда добавяме малко прясно мляко, колкото да го покрие. Пече се на 220 градуса до златиста коричка. По време на печенето се образува много хубав сос, с който отвреме на време поливаме рулцата, за да станат по-сочни.





        

4 коментара:

  1. Благодаря за рецептaтa! Станахa чудни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесала рецептата. Поздрави! :)

      Изтриване
  2. Изглежда супер вкусно, ще го пробвам :)
    Само да попитам картофките заедно с руладините ли ги печеш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Ангелина! Картофките в случая са приготвени отделно, задушени са :)
      Радвам се, че ви е харесала рецептата и благодаря за доверието! :) Хубав ден!

      Изтриване