сряда, 28 януари 2015 г.

ХЛЕБЧЕ С БЕКОН И КАШКАВАЛ

Необходими продукти:         
450г брашно
7г суха мая
150г бекон
125мл прясно мляко
1 яйце
80г масло
150г кашкавал
1ч.л сол
1/2ч.л. захар

Замесва се тесто от брашното, маята, яйцето, прясното мляко, половината от настъргания кашкавал, 1/3 от маслото разтопено, сол, захар. Оставя се да втаса и през това време започваме приготвянето на бекона. Нарязаният на филийки бекон изпичаме за десетина минути във фурна на 180* с вентилатор. Изкарваме и нареждаме върху кухненска хартия да поеме мазнината, след което го нарязваме на парченца.

Разточваме втасалото тесто на квадратна или правоъгълна кора, намазваме с част от размекнатото масло и наръсваме отгоре нарязания бекон и останалия настърган кашкавал.


Режем на квадрати, които поставяме по четири един върху друг и нареждаме изправени в правоъгълна кексова форма.






Оставя се да втаса повторно, след което поливаме отгоре с останалото разтопено масло и печем в предварително загрята фурна на 180* с вентилатор.



 *По рецепта на предаването bonapeti с лека промяна в съотношението на продуктите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар