неделя, 1 февруари 2015 г.

ПЕЧЕН СВИНСКИ ВРАТ НА ФУРНА


Необходими са:
-парче свински врат(около килограм и малко)
-соев сос и водка - по 50 мл.;
-3 с.л.  подправки - риган, мащерка,черен и бял пипер;
- два пъти по: 1 с.л. горчица и 1 с. л. мед
- малко сол;
-100 мл бира и 100 мл вода.

Приготвих така:
* Соевият сос и водката се смесват и със спринцовка ги инжектирах в месото от всички страни  през 3-4 см.


* Отвън  намазах със смесените горчица, мед и сол; завих във фолио и оставих  в хладилника за няколко часа.


* Шпиковах на няколко места с резенчета чесън.

* Махнах фолиото и запържих в сух  тиган от всички страни за по 1-2 мин., за да се запечата месото.

* Намазах с втората част мед и горчица и извадих месото върху фолио, посипано със сместа с подправките и хубаво го овалях в тях.

* Прехвърлих в тавичка за печене, заедно с бирата и водата.

* Добавих нарязаните моркови и гъбите цели, покрих с фолио. Десетина минути преди да изкарам отвих фолиото да се запече отгоре.

* Пече се на 180 градуса около час и половина някъде (ползвах сензора за температура на 83*)

*Гарнитурата е по избор- в случая задушените с вратлето моркови и гъби и картофено пюре.







***Рецептата е по идея на pep-4o ("Храна за мойте канибали")

Няма коментари:

Публикуване на коментар