сряда, 11 февруари 2015 г.

ПАЙ С КАЙМА И БУТЕР ТЕСТО



Необходими са:
5-600g кайма, 1 глава лук, скилидка чесън,4-5 гъби нарязани на шайби,1 морков настърган, магданоз, 2 лъжици доматен сос, 3 яйца, чаша настърган кашкавал, малко масло,риган, чубрица, черен пипер,зеленчукова подправка,топено сирене, пакет бутер тесто.


Приготвяне:
Лукът и чесъна (ситно нарязани), моркова и гъбите се задушават в малко зехтин и вода.Прибавя се и каймата и се задушава, докато стане на трохи.Добавят се доматите и подправките, накрая магданоза. Разбиваме яйцата и смесваме с настъргания кашкавал, поръсваме леко с черен пипер.Когато каймата е готова, добавяме яйчената смес и парченца топено сирене в топлата кайма. Разбъркваме добре.




Разделяме тестото на 2 и застиламе дъното на тавата,като оформяме около два пръста борд нагоре.Намазваме с разтопено масло и изсипваме плънката. Покриваме с останалото тесто.




Може предварително да се нареже на триъгълници или квадрати. Пече се в предварително загрята фурна на 200* около 40-45 минути или до златиста коричка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар