петък, 6 февруари 2015 г.

ФИЛЕ ОТ ТИЛАПИЯ С МАСЛЕНО ЛИМОНОВ СОС

Необходими са:                                                         


-няколко филенца от тилапия
-сол и черен пипер
-по 2-3 лъжици зехтин и масло
-150 мл бяло  вино,
-150 мл зеленчуков бульон
-сока на 1 лимон
-още 1/2 лимон, нарязан на филийки
-пресен копър.

 Приготвяне: 
Подсушаваме и овкусяваме филетата със сол и черен пипер. 
Маслото и зехтина се загряват в тиган. Филетата овалваме в брашно и запържваме до златисто от двете страни.


 За сосчето: налива се виното в тигана, в който запържихме филето и оставяме да поври минута-две. Прибавяме зеленчуковия бульон, лимоновия сок, нарязания на кръгчета лимон и оставяме да къкри до редуциране на соса наполовина. Рибата се сервира, полята с 2-3 лъжици сос, няколко резена лимон и поръсена със ситно нарязания копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар