неделя, 8 февруари 2015 г.

ПАТЕШКИ СЪРЦА НА СКАРА

Необходими са:                              


около кг патешки сърца

За марината: 
5-6 с.л. горчица
3 с.л. соев сос
3 с.л. зехтин
2 ч.ч. бяло вино
2 щипки къри
2-3 щипки ронена чубрица
1 ч.л. подправка за скара
1-2 скилидки чесън

Приготвяне:
Патешките сърца, срязани през средата (но не докрай) и изчистени от излишната мазнина, разните му там остатъци от жили и съсиреци (ако има), заливаме с марината и оставяме в хладилника да престоят така поне 12 часа... колкото повече стоят, толкова по-добре и по-вкусни стават.

 За по-лесно изпичане нанизах на шишчета и джъзнах на скарата до готовност. Гарнитурата е по избор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар