четвъртък, 19 март 2015 г.

ГЛАЗИРАНИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА



 Продукти: 
*около кг свински ребра,
*черен пипер млян,
*1-2 с.л. олио/зехтин,
*1с.л. мед,
*1с.л. горчица,
*сол,
*1-2 скилидки чесън,
*200мл бира
За заливката :
лъжица мед (може сладко от сини сливи или кайсии пасирано),
1 с.л. соев сос,
1 с.л. ябълков оцет.


Смесете горчица, мед и сол и намажете свинските ребра добре отвсякъде.  Завийте във фолио и оставете  в хладилника за няколко часа. Запържете ребрата в тиган с малко мазнина от всички страни за по 1-2 мин., за да се запечата месото. Изваждат се ребрата и на тяхно място се запържват скилидките чесън ,нарязани на кръгчета.

Ребрата се прехвърлят в съд за печене,поръсват се с черен пипер, прибавя се към тях запържения чесън и чаша бира. Ако течността ви се вижда малко, може да прибавите и чаша вода.

Пече се на слаба фурна 160* около два часа.Преди да ги извадите, залейте със смес от една препълнена лъжица мед,  лъжица соев сос и лъжица светъл оцет и оставете да се запече до карамелизирана коричка. Благодаря за идеята за глазурата на Тайна! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар