понеделник, 9 март 2015 г.

БАВАРСКИ ГЕВРЕЧЕТА



Хрупкава златиста коричка отвън и тооолкова пухкави отвътре...невероятно вкусните гевречета по рецептата на   В моята кухня с мен Ваня Джорджевич.
Не знам дали има някой, който все още не ги е опитал....ако има такива - пробвайте и няма да съжалявате ;)

Необходими продукти:                      

*800г брашно
*200мл топла вода
*200мл топло прясно мляко
*2 пакетчета суха мая "Д-р Йоткер"
*1 суп.лъжица сол
*1 суп.лъжица захар
*50мл олио

за варене:
1л вода
2-3 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол

за поръска: сусам, мак, ленено семе

Приготвяне: Смесете брашното с маята, добавете сол, захар, олио, топлата вода и мляко. замесете меко нелепнещо тесто, което без да втасва разделете на 11 равни части. Оформете топчета, които поставете върху намазнена хартия за печене. Намазнете леко топчетата отгоре,  покрийте с кърпа да не съхне тестото и оставете така 10-15 минути.


Сложете водата за варенето да кипне. Всяко топче тесто разделете на две и от всяка част направете фитил, дълъг около 30см. Усучете двата фитила един около друг и съберете , така че да образуват кръг. Краищата притиснете добре, за да не се разтворят при варенето.



Във врящата вода добавете сол и сода. Оформените гевречета пускате едно по едно във кипящата вода за около 30-40 секунди и вадите с решетъчна лъжица върху предварително приготвена кухненска кърпа, посипана със семена.




Нареждате в тава, покрита с хартия за печене, със семената нагоре. Печете в предварително загрята фурна на 200* и до златист цвят.




Няма коментари:

Публикуване на коментар