четвъртък, 19 март 2015 г.

КАРТОФЕНИ КРОКЕТИ СЪС СИРЕНЕ

Продукти:                                         


-1 кг картофи
-магданоз
-копър
-сол
-черен пипер
-200г сирене
-1-2 стръка пресен лук
-2 яйца
-1ч.ч. брашно
-галета
-олио

Обелете и сварете картофите, изцедете ги от водата и пасирайте. В голяма купа смесете картофите с копъра  и магданоза, подправете със сол и черен пипер. Добавете двата жълтъка, натрошеното сирене и омесете сместа.


В плитък съд  поставете брашно; подправете със сол и черен пипер. В друг плитък съд  разбийте белтъците с 1 супена лъжица вода. В трети съд поставете галетата.

Оформете от сместа цилиндърчета. Оваляйте в брашно,  отърсете излишъка, потопете в яйце , след това  оваляйте в галета.


 В дълбок съд (тиган)  загрейте олиото. На партиди изпържете крокетите до златисто кафяво от всички страни. Извадете върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.




Няма коментари:

Публикуване на коментар