петък, 17 април 2015 г.

СВИНСКО САЛТИМБОКА / Saltimbocca Alla Romana

 



Това невероятно предложение видях в блога на Драго и реших, че нищо не е в състояние да ме спре да го направя и не съжалявам.... Ще сгрешите, ако не го опитате и вие :)



Необходими са ви:
Примерно 4 свински каренца, малко брашно за овалване, пресни листа от салвия, няколко слайса прошуто според бройката на каренцата (аз не можах да намеря прошуто и взех Хамон Серано шунка), 100 мл зехтин, 100 мл бяло вино, 50 мл топла вода, сол и черен пипер.

Приготвяне: 
Каренцата изтъняваме хубаво под свежо фолио, овкусяваме с черен пипер и сол и оставяме за около час някъде в хладилника.



 Овалваме месото много добре в брашното и го запържваме за кратко в силно загрятата мазнина.
Обръщаме, покриваме всяко каренце с по един тънък лист прошуто и подреждаме отгоре по някое листо от салвия - по 2-3 минути на страна.


 Гасим с виното, разреждаме с малко вода, солим, поръсваме с черен пипер на зърна и похлупваме с капак. Така 5-10 минути да къкрят на тих огън. Проверяваме дали сосчето се е редуцирало, след което сервираме... Лесно, бързо и много много вкусно! :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар