понеделник, 22 юни 2015 г.

РЕДЕНО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И КАЙМА


Рататуй, ама запечен и с кайма или редено със зеленчуци и кайма  :)

Продукти: около 0.500г кайма, 2-3 патладжана, 1-2 малки тиквички, 2-3 домата, 2 глави лук, чесън, мащерка, риган, подправки по избор, кашкавал.
Приготвяне:

Патладжаните, тиквичките, доматите и лука се нарязват на кръгчета. Патладжаните поставете в подсолена вода за 30 мин. да си пуснат горчивината. След това се изваждат и изцеждат.
Каймата се омесва като за кюфтета и се оставя да отлежи, след което се оформя на плоски кюфтенца с големината на шайбите патладжан. В намазнена тавичка се редят резенчета патладжан, кюфтенце, тиквичка, кръгче лук, домат и така в този ред докато свършат. Полива се със струйка олио/зехтин, посолява се, наръсват се подправките и нарязаните скилидки чесън. 


Не наливаме никаква друга течност, за да остане ястието на мазнина ( зеленчуците ще пуснат достатъчно вода). Печем под фолио на 200* около 50 минути, след което покриваме с тънко нарязани филийки домати и допичаме още около 25 мин. докато добият хубав загар. Преди да изкараме наръсваме с кашкавал и оставяме да се разлее.








Няма коментари:

Публикуване на коментар