сряда, 24 юни 2015 г.

ПАЙ С ЧЕРЕШИ




Продукти за форма 25см:  
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1 ч.лъж. бакпулвер
1 ванилия
300г череши

Жълтъците се разбиват до побеляване и към тях се прибавя олиото. Белтъците се разбиват със захарта на гъст сняг. Смесваме внимателно жълтъци и белтъци и постепенно прибавяме към тях на ръка брашното, в което сме добавили бакпулвера и ванилията. Разбъркваме с шпатула без миксер, за да не спадне обема на сместа и да остане пухкава. Изсипете във форма, застлана с хартия за печене, която сме намаслили. Предварително почистените от костилките черешки, леко оваляни в брашно (за да не потънат на дъното) подреждаме отгоре.


Печем в предварително загрята фурна на 180* около 40 мин. или до суха клечка. Поръсва се с пудра захар след като е изстинал добре.






Няма коментари:

Публикуване на коментар