понеделник, 29 юни 2015 г.

ЧАБАТА С МАСЛИНИ И ПОДПРАВКИ




Чабата е италиански хляб от пшенично брашно, сол, вода и мая. В превод чабата означава „пантоф” заради специфичната си издължена и плоска форма.

Продукти:
 -500 г брашно
- 7г суха мая
- 1 ч.л сол
- 1 ч.л. захар
- 3 супени лъж. зехтин
- 250мл хладка вода
- около 150г зелени маслини без костилка
- риган, мащерка, босилек


 Омесва се меко тесто, което се поставя в намазана със зехтин купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса докато удвои обема си. Тестото се разделя на две или три части, от всяка се оформя правоъгълник, върху който се наръсват нарязаните маслини и зелените подправки. Загърнете единия край на правоъгълника към средата му, а след това и другия към средата върху него. Сложете в тава, покрита с хартия за печене и оставете да втасат до удвояване на обема. Пече се в предварително загрята фурна на 180* до лек златист загар. Извадете от фурната и ги покрийте с кърпа за 10-ина минутки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар