неделя, 7 юни 2015 г.

ВЕТРИЛО ОТ ПАТЛАДЖАН

Необходими са:
2 средни патладжана
200г сирене
3-4 домата
около 250г кашкавал
скилидки чесън
магданоз
олио

Патладжаните се нарязват по дължина, без да се срязват до края (оставя се около 1см).


Изкисват се в подсолена вода за около час, измиват се и се отцеждат. В разрезите се слага по резенче сирене, домат и филийка чесън. Подреждаме в тавичка, заливаме със струйка олио, добавяме 100-ина мл. вода, завиваме с фолио и печем до готовност на 200*.


Отвиваме фолиото, наръсваме с настъргания кашкавал и запичаме 10-15 минутки. Наръсваме прясно накълцан магданоз и сервираме.


Няма коментари:

Публикуване на коментар