неделя, 7 юни 2015 г.

КАРТОФЕНО ВЕТРИЛО С БЕКОН И КАШКАВАЛ

Продукти:                                               
пресни картофи
масло
бекон
кашкавал
копър,
зеленчукова подправка,
сол
черен пипер


 Картофите се нарязват като ветрило / на филийки, но не до края/. Нарежете на тънки парчета бекона и кашкавала и ги сложете между отделните резени на всеки картоф.


Картофите се поливат с тънка струйка разтопено масло. Наръсете с любима подправка, черен пипер, сол. Покриват се с алуминиево фолио и се пекат 45-50 мин. на 200 гр.


Маха се фолиото,поставя се върху всеки картоф настърган кашкавал и се връщат в горещата фурна за 5 мин. , докато се разлее кашкавала .


2 коментара:

  1. Всеки картоф ли завиваш поотделно с фолио или само ги покриваш отгоре?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И само покрити пак стават, правила съм и по двата начина :)

      Изтриване