неделя, 7 юни 2015 г.

СВИНСКО УЕЛИНГТЪН

Необходими продукти:    
600 г свински каренца
200 г бекон слайс
400 г бутер тесто
сол
1 яйце

За плънката:
3 глави лук (*лъжичка-две захар, сол, няколко капки балсамов оцет)
магданоз
горчица
черен пипер

Каренцата слагам в плик и начуквам на тънко. Върху опаковъчно фолио нареждам парчетата бекон, така че леко да се застъпват. Отгоре подреждам и каренцата. Поръсвам с малко сол и черен пипер.


Намазвам пържолките с горчица и наръсвам обилно с нарязания магданоз. Карамелизираният лук разпределям  върху филетата.


За карамелизираният лук нарязвам на ситно трите глави лук.Загрявам мазнината в тиган и сипвам лука да се запържи, докато хване загар.Добавям захарта и разбърквам.Щом започне да се карамелизира добавих няколко капки балсамов оцет, малко топла вода (2-3 с.л.) и оставих и тя да се изпари.
По този начин се добавя вода още на два пъти, като накрая се запържва до пълното изпаряване на течността.
Оставих лука под капак да се задуши, накрая поръсих със сол на вкус.

С помощта на фолиото завивам така подредените нещица на руло, така че да е по-стегнато и оставям в хладилника.

След като е постояло около час, слагам го върху разточеното бутер тесто и завивам хубаво рулото с него. Намазвам с разбито яйце.



 Пече се първоначално на 220* докато хване златист загар, а после под алуминиево фолио около 40-50 минути (зависи колко е дебело рулото).
Благодаря за чудесната идея за приготвянето на http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/





Няма коментари:

Публикуване на коментар