неделя, 7 юни 2015 г.

СВИНСКО ВИНЕН КЕБАП

Продукти:                               


около 800г свински шол
1-2 глави лук
1 чаша червено вино
2 с.л. брашно
200мл домати консерва
1 ч.л. захар
5-6 лъжици олио
1 с.л. червен пипер
2-3 дафинови листа
10 зърна черен пипер
сол на вкус

Месото се нарязва на хапки и се задушава в предварително нарязания лук. Добавя се вода да покрие месото и се вари до сваряване на свинското. Прибавят се виното, доматите, подправките. Оставя се ястието да кипне и се прибавя брашното, размито в малко водичка (соса не трябва да бъде прекалено гъст).
Сервира се с гарнитура от задушен ориз или картофено пюре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар