вторник, 7 юли 2015 г.

ПЪЛНЕНИ БАРБЕКЮ БОМБИЧКИ В ЛУК

Откак видях тази идея  в нета, не ме свъртя докато не ги направих... :) И наистина се оказаха доста вкуснотийско нещо - опитайте, ще си оближите пръстите и вие :)



Продукти:
3-4 глави лук
500г кайма (за предпочитане телешка)
1/4 чаша нарязан на кубчета лук
1/4 чаша магданоз, нарязан
1/4 чаша нарязани гъби
1/4 чаша галета
500г бекон на ленти

 
 Сос за заливката:
100мл барбекю сос
1 супена лъжица кафява захар
1 супена лъжица кетчуп
1 супена лъжица соев сос
1 чаена лъжичка сос Уорчестър




Режем лука на половина и разделяме на слоеве, по-големите отделяме за завиване на бомбичките.
В купа омесваме каймата, нарязания на кубчета останал лук, магданоз, гъби, галета, сол и черен пипер на вкус. От каймата се оформят топчета, които увиваме в слоевете от лука.



След това увиваме бомбичките с бекон и закрепваме с клечки за зъби, за да не се разтворят по време на печене. Подреждаме върху скара, поставена в тавичка.



Печем на 220* в продължение на около 40 минути, след което заливаме със соса и допичаме още 5-10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар