събота, 11 юли 2015 г.

ПЛОДОВ ПАЙ

Невероятно ароматен и вкусен пай с праскови, череши, сини сливи и малини.....


Продукти:                                           
4 яйца
160г меко масло
200г захар
300г брашно+ 2-3с.л. за доомесване
1,5 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
щипка сол
2-3 суп.л. кафява захар за поръсване
около 500г различни плодове
пудра захар за наръсване отгоре


Приготвяне:
 Маслото се разбива със захарта до пухкава смес, към която се прибавят яйцата. Разбийте отново и прибавяйте постепенно брашното, към което сме добавили бакпулвера, щипката сол и ванилията. Получената смес разделяме на две. Едната част доомесваме до меко тесто с още 2-3 лъжици брашно. Разстиламе върху дъното на форма или тавичка ( покрита с хартия за печене и намаслена), като притискаме с пръсти о оформяме мъничък борд.


 Нарязваме плодовете на парченца и подреждаме върху тестото. Поръсваме с кафявата захар и покриваме с останалата част от кексовата смес, като с лъжица слагаме от нея тук-там на купчинки.


Печем на 170* в предварително загрята фурна около 40-50 мин. или до суха клечка. След като изстине наръсваме с пудра захар.
Рецептата е адаптирана от Yoli







Няма коментари:

Публикуване на коментар