петък, 3 юли 2015 г.

ШОКОЛАДОВ КЕЙК С РИКОТА И ЧЕРЕШИ

Кейк с рикота и череши с невероятно сочна и нежна текстура...опитайте и няма да съжалявате!:)

Необходими продукти:
За шоколадовата смес
190г меко масло
220г пудра захар
2 яйца
130г брашно
3-4 суп.лъжици какао
1 ванилия
1,5 ч.л. бакпулвер

За бялата смес:
250г рикота
50г пудра захар
1 яйце

 300г обезкостени череши



Мекото масло се разбива със захарта и към тях едно по едно се прибавят яйцата. Сухите съставки се смесват предварително и се добавят постепенно към маслената смес, като се разбива до хомогенност.

Рикотата се разбърква с пудрата захар с шпатула, добавя се яйцето и се разбърква добре.
В правоъгълна форма, застлана с хартия за печене се изсипва тъмната смес, върху нея подреждате обезкостени череши, а върху тях изсипвате бялата смес. С лъжица направете няколко  плавни въртеливи движения, с които леко да смесите двете смеси. Печете в предварително загрята фурна на 180* около 45-50 минути или  докато забодена клечка излезе суха. 
Рецептата е адаптирана от рецептата за  "Шарен шоколадов кекс с рикота" на Рудолф ван Веен.







Няма коментари:

Публикуване на коментар