събота, 18 юли 2015 г.

ВАРЕНО СВИНСКИ ДЖОЛАН

От мен нещо много простичко тази вечер, което обаче ми дойде екстра покрай едноседмичното вирусно тръшване...вкусно, ароматно и сгряващо....
Класическото варено се прави от телешки джолан с кокал, знам....Обаче имах под ръка три малки обезкостени свински такива и реших да спретна вареното с тях. Не знам дали изобщо е нужно да пиша как се приготвя, мисля всеки го знае това, ама хайде...

Необходими са: Около 500г свински джолан без кокал, глава лук, два моркова, 3-4 картофа, зърна черен пипер, зеленчукова подправка, сол, листа целина, олио.


Месото се измива, нарязва се на късчета и се слага да се свари в тенджера със студена вода. Като заври се започва отпенването - внимателно и много добре, да не остава. Като се свари към него се прибавят нарязаните на кубчета картофки, морковите на кръгчета, зърната черен пипер. Главата лук добавям обелена, но цяла ( така ако искам мога да я изкарам в последствие -  и така ще е пуснала каквото трябва). Посолявам, прибавям малко олио и оставям да къкри на тих огън до сваряване на зеленчуците. Поръсвам с нарязаните листа целина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар