понеделник, 27 юли 2015 г.

ДЖОБЧЕТА С ПЛЪНКА НА ТИГАН

Джобчета с плънка на тиган - идеални за закуска или пък за лека непретенциозна вечеря ...



Необходими са:
- ръчно точени кори, от тези по-дебелите, запечени на сач.
- сирене
- кашкавал
- моцарела
- Гауда слайс
- топено сирене
- шунка слайс или друг колбас
- домат
  Може да сложите плънка каквато харесвате
 Разстиламе един лист от корите, сгъваме на две и в средата поставяме плочка сирене, лист шунка, лист Гауда, парченца топено сирене, филийка моцарела, пак лист шунка и тънка шайба домат.


Намазва се кората с разбито яйце по краищата около плънката, за да се залепи там където ще се сгъва и препокрива. Прегъват се краищата като плик така, че да не изтече плънката.


 Загряваме тиган с малко мазнина. Слагаме джобчетата на умерена температура да се запекат, докато  си променят цвета до златисто. Нужно им е малко време за печене.Обръщат се много внимателно.


2 коментара:

  1. Да попитам от 1 кора една баничка ли става? Не ми е много ясно как ги завиваше?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, от една кора се получава една баничка. Разстилам кората, подреждам плънката по средата и сгъвам краищата на кората както се сгъва плик, да се препокрие плънката така, че да не изтече при печене.

      Изтриване