неделя, 23 август 2015 г.

ШОКОЛАДОВ КЕЙК С КОКОСОВИ РИКОТА ТОПКИ



Продукти за 24см форма:
За топчетата:                                               

250гр рикота
50 грама кокосови стърготини
50 грама захар
2 жълтъка
2 супени лъжици нишесте

За шоколадовото  тесто:
4 яйца
Щипка сол
60 грама захар
50 грама тъмен шоколад
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици нишесте
3 супени лъжици какао
1 чаена лъжичка бакпулвер

Шоколадова глазура:
80 мл мляко
50 грама захар
25гр масло
100гр тъмен шоколад





Приготвяне на топчетата от сирене:

1. За да направите топките от сирене, смесете всички съставки.
2.Оформете топчета с големината на орех, и ги подредете във формата, покрита с хартия за печене


Приготвяне на шоколадовата смес:
3. Разтопете шоколада в купа
4. Разбъркайте яйцата с щипка сол и прибавяйте постепенно захар, докато захарта се разтопи и сместа се увеличи двойно по обем.
5. Добавете разтопения шоколад и предварително смесените брашно, нишесте, бакпулвер и какао.
6. Внимателно излейте шоколадовата кексова смес  около топчетата сирене във формата.
7. Печете на 180 градуса по Целзий за 25-30 минути (тествайте с клечка за зъби!).




Приготвяне на шоколадова глазура:

8. В подходящ съд затоплете млякото със захарта и маслото. Когато маслото се разтопи добавете начупения шоколад и бъркайте до получаване на гладка смес.
9. Залейте шоколадовата смес върху тортата и изчакайте да изстине :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар