сряда, 15 юли 2015 г.

ШОКОЛАДОВО РУЛО С ПЕЧЕН КРЕМ И ПИЯНИ ВИШНИ

Ефектно, вкусно и бързо за приготвяне руло по рецептата за Шоколадный рулет с творожной начинкой, адаптирана от руски сайт.



Увеличих с по 50г. количеството на заквасената сметана и крема сиренето и добавих още захар и нишесте. За разкош добавих и пияни вишни от вишновката, която това лято приготвих за първи път. Пекох в тава с размери 43/35см.



Продукти за блата:
3 яйца
1/2ч.ч. животинска сметана
3/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
3 суп.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

Продукти за крема:
 2 яйца
250г заквасена сметана
1/4 ч.ч. животинска сметана
180г крема сирене
7-8 суп.лъж. захар
6 с.л. нишесте ванилия
200г вишни

Приготвяне:
 За приготвяне на крема разбиваме крема сиренето, течната сметана, яйцата и добавяме към тях захарта и нишестето.
За приготвяне на блата разбиваме яйцата със захарта и прибавяме сметаната. Към получената смес добавяме предварително смесените сухи съставки - брашното, какаото, бакпулвера и ванилията.
В тава с размери 43/35см, застлана с хартия за печене и леко намаслена, подреждаме вишните и посипваме отгоре с малко нишесте.

Заливаме вишните с бялата смес за крема. Върху нея заливаме равномерно шоколадовата смес за блата.


Печем в предварително загрята на 200* фурна около 20-25 минути. Изпеченото руло обръщаме върху кърпа с лист хартия за печене върху нея. Отстраняваме хартията, с която сме пекли и с помощта на кърпата и новия лист хартия навиваме на стегнато руло с бялата част навътре.


Оставяме да изстине напълно и слагаме в хладилника за час. Отгоре можем да украсим по желание. Приятен апетит! :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар