неделя, 6 септември 2015 г.

"МЕЧА ЛАПА" СЪС СВИНСКО




Продукти:
3 вратни пържоли (или свинско каквото харесвате)
около 500г картофи
3 яйца
сол
черен пипер
подправка за месо
чесън (по желание)
мазнина
ементал, кашкавал

Приготвяне:
Начукайте вратните пържоли, за да се изтънят леко, овкусете със сол, черен пипер, подправката и по желание ситно счукан чесън.

Картофите обелете и настържете на едро. Прибавете две яйца, осолете и разбъркайте.


Разстелете част от картофената смес и върху нея поставете потопеното в разбито яйце месо. Покрийте с пласт настъргани картофи.


Загрейте мазнината в тиган и внимателно поставете лапата, за да не се разпадне. Запържете и от двете страни до златист загар на картофите.


Поставете лапите в тавичка, покрита с хартия за печене и печете около 20 минути на 180*, след което покрийте с настърган кашкавал и запечете отново за 10-ина минути до зачервяване.







*рецептата е по идея от тук http://www.povarenok.ru/recipes/show/58764/

Няма коментари:

Публикуване на коментар