неделя, 27 септември 2015 г.

СЛАДКИШ С БИШКОТИ, МАСКАРПОНЕ, МАЛИНИ И ШОКОЛАД


Бишкоти, крем с маскарпоне, ароматни малини и шоколад...перфектната комбинация - Струва си да опитате! :)

Продукти:
250г маскарпоне
200мл течна сметана
4-5 суп. лъж, пудра захар
2 ч.л. желатин
ванилия

пакет бишкоти
1 ч.ч. прясно мляко за потапяне на бишкотите

300г малини
6-7 суп.лъж. захар

филирани бадеми

за шоколадовата заливка:
100г тъмен шоколад
50мл течна сметана
1 суп.лъж. масло

Приготвяне:
 За приготвяне на крема разбъркваме маскарпонето с пудрата захар  и към него прибавяме предварително разбитата течна сметана и ванилията. Към получения крем прибавяме и разтворения желатин и всичко внимателно се разбърква, за да не спадне обема на сместа.
Около 100-ина грама от малините пасираме, 100-ина грама възваряваме със 6-7 лъж. захар до сгъстяване (може да ползвате и сладко от малини), а останалата част от малините остават за поръсване .
На дъното на правоъгълна кексова форма, покрита със свежо фолио (за да се извади по-лесно сладкиша в последствие) се изсипва част от крема. Отгоре се подреждат по дължината на формата по две бишкоти. потопени в малиновия сос и покриваме с пласт крем. Поръсваме с малини и отново лек пласт крем, върху който посипваме пласт от малиновото сладко. Отгоре нареждаме ред бишкоти, потопени в прясно мляко. Покриваме със свежо фолио и поставяме в хладилника за 5-6 часа, след което обръщаме върху поднос. Приготвяме шоколадовата заливка, като загряваме сметаната до степен преди да кипне и поставяме начупения шоколад и  маслото. Разбъркваме до хомогенност и след като леко изстине заливаме повърхността на сладкиша. Отстрани полепваме с филирани бадеми.
Идеята с някои промени е адаптирана от тук  http://yoli-www.blogspot.bg/2012/07/blog-post_14.html
Няма коментари:

Публикуване на коментар