неделя, 20 септември 2015 г.

ПИЛЕ САЛТИМБОКА

Една рецепта бърза и никак не сложна за приготвяне, но пък колко вкусно и ароматно... Опитайте, неустоимо  е! :)

Необходими са ви:
пилешки гърди без кожа
листа салвия
100г прошуто слайс
1 лимон
60мл масло
60 мл олио
150 мл бяло вино
80 мл топла вода
сол
черен пипер
2-3 лъжици брашно

Приготвяне:


Поръсете всяко филе леко със сол и пипер. Поставете 2-3 листа салвия върху филето, покрийте с фолио и леко начукайте да се изтъни, ако е необходимо. Поставете резен лимон и обвийте  с ленти прошуто.



Разстелете брашно върху плитка чиния и  потопете така оформените филета в него от двете страни. Загрейте маслото и олиото в  тиган. Поставете филенцата с лимона надолу и запържете 7-8 минути до златист цвят и от двете страни. Прехвърлете готовите пилешки филета в подходящ съд и покрийте, за да останат топли.


Към останалата мазнина в тигана добавете виното и топлата вода и разбъркайте с дървена лъжица. Оставете да поври до редуциране соса на половина. Поднесете филетата поляти с този сос и резен лимон.
Рецептата е адаптирана с леки промени от http://www.fortheloveofcooking.net/2011/01/lemony-chicken-saltimbocca.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар