понеделник, 21 септември 2015 г.

ГАЛЕТ С НЕКТАРИНИ

На този галет цяло лято му се каня и най-сетне се реших да го направя...И на постното тесто на Лабрекс от сума време му се каня да го пробвам и ей на, две в едно се получи - вкусен постен галет с нектарини :)

Продукти за тестото:

2 - 2 1/2 ч.ч. брашно (използвам чаша 240 мл)
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. гореща вода
щипка сол
кафява захар за поръсване

Приготвяне:
 Смесваме горещата вода с олиото, а брашното с бакпулвера и щипката сол. Замесваме тесто и оставяме да почине около половин час или поне докато нарежем нектарините. Тестото разточваме върху хартия за печене на кръг с диаметър около 40 см. С помощта на чиния очертаваме леко кръг върху тестото - така по-лесно ще се справим с подреждането на плодовете.





Центъра наръсваме с галета и върху нея подреждаме в кръг с леко  застъпване нектарините, нарязани на парченца.

Поръсваме с няколко лъжици захар и загъваме краищата на тестото върху плодовете.  Горната част напръскайте с вода и поръсете със захар.

 Центъра с плънката на галета можете да покриете с фолио. Пече се на 180* около 40 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар