неделя, 27 септември 2015 г.

МАРИНОВАНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА В ХРУПКАВА КОРИЧКА



Продукти:
 6 пилешки парти (долни) бутчета

За марината:
2 суп.лъж. майонеза
2 суп.лъж. кисело мляко
2 суп.лъж горчица
1 чаена лъж. мед
2 суп.лъж. кетчуп
2 суп.лъж. соев сос
1 чаена лъжичка мащерка
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка куркума
сол
черен пипер
3-4 суп. лъж. бяло вино

панировка с корнфлейкс

Приготвяне:
Продуктите за марината се смесват в купа. Бутчетата се измиват и се заливат с марината. Купата се покрива със свежо фолио и оставя в хладилника за няколко часа -  колкото повече, толкова по-добре.



 В чиния се изсипва панировката и всяко бутче се овалва добре в нея, като се притиска добре с ръце.


В сгорещена мазнина се изпържва всяко бутче до златиста коричка. Поставят се в тавичка, покрита с хартия за печене или  с незалепващо покритие. Допичаме във фурната на 200* за около 40 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар