неделя, 5 юни 2016 г.

КАРТОФЕН ОГРЕТЕН



Необходими продукти:               
6-7 средно големи картофа
300г сирене
2-3 суп. масло разтопено
5 яйца
200 мл прясно мляко
200г кашкавал
черен пипер
сол

Приготвяне:
6-7 картофа се обелват, сваряват, изцеждат от водата и се настъргват на едро след като са изстинали. Добавят се черен пипер и сол на вкус. В леко намаслена йена изсипвам половината картофена смес, отгоре настъргвам на едро около 300г сирене и върху него изсипвам останалите картофи. Заливам с 2-3 лъжици разтопено масло.



 В купа разбивам 5 яйца и към тях прибавям  200мл прясно мляко и щипка сол. Заливам огретена с тази смес и пека на 180-200 градуса за около 30 минути. Изваждам от фурната, поръсвам с настърган кашкавал и връщам да се дозапече до златисто.




Няма коментари:

Публикуване на коментар