неделя, 5 юни 2016 г.

ШОКОЛАДОВО УДОВОЛСТВИЕ

Пищни слоеве от чийзкейк пълнеж , шоколадов пудинг и сметана - всичко това върху балансиращ вкуса орехов блат...


Продукти:
1ч.ч. брашно
1 1/2 ч.ч. счукани орехи
125г меко масло


230г крема сирене
1ч.ч. пудра захар
355мл сладкарска сметана
2 пакета крем Оле шоколад
600 мл прясно мляко

Приготвяне на блата: 
Смесете орехите (оставете малка част за поръсване отгоре), брашното и мекото масло до хомогенност. Разстелете върху дъното на тавичка и притиснете добре. Печете 15-20 минути на 150 градуса, след което охладете блата напълно.

За втория слой смесете крема сиренето и пудрата захар до гладка смес. Разбийте течната сметана до твърди връхчета и смесете половината от нея с крема сиренето и пудрата захар. Разстелете върху напълно изстиналия блат.

За третия слой смесете шоколадовия пудинг със студеното прясно мляко. Разбийте в продължение на около 3 минути, докато започне да се сгъстява. Разстелете върху втория слой и поставете в хладилник за около 20-30 минути, за да стегне крема.

За четвърти слой покрийте равномерно с останалата разбита сметана и поръсете със счукани орехови ядки и парченца шоколадов чипс. Охладете  за няколко часа в хладилник преди сервиране.



2 коментара:

  1. Здравейте,
    какво крема сирене използвате?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Използвам Лидл-ското крема сирене Goldessa

      Изтриване