събота, 30 юли 2016 г.

ПИЛЕ КАПРЕЗЕ



Пиле Капрезе - крехко пилешко филе с плънка от моцарела,домати и босилек - лесна, ефектна и вкусна идея... ;)

Необходими са:                                 

3-4 филета от пилешки гърди
1-2 домата
около 200г моцарела
1/2 ч.ч. настърган пармезан
400 мл готв.сметана
3-4 лъжици босилеково песто
сол
черен пипер
свежи листа босилек

Приготвяне:
Сложете филето върху дъска за рязане и на правете 6 прореза по диагонал по дължина на филето, но не изцяло и без ножа да стига до долу. Нарежете доматите и моцарелата на резени и запълнете  прорезите с тях, като ги редувате. Добавете към пълнежа и по листо босилек.
Изсипете сметаната на дъното на тавичка, посипете с настъргания пармезан и пестото. Подредете отгоре пилешките филенца и подправете със сол и черен пипер на вкус.


 Пече се на 220 градуса около 30-40 минути до готовност (в зависимост от дебелината на филето).


 Сервирайте със свежа салата. Наслаждавайте се!





Няма коментари:

Публикуване на коментар