неделя, 7 август 2016 г.

КЕКС С ПЪЛНЕЖ ОТ КРЕМ




За блата:                                                       

3 яйца
1 чаена чаша захар
80 мл. прясно мляко
80 мл. олио
1 1/2 чаена ч. брашно
3-4 суп. лъж. какао
1 бакпулвер
ванилия


За крема:

2 пудинга ванилия на д-р Йоткер
8-10 суп. лъж. захар
900мл прясно мляко
2-3 суп. лъж. масло
ванилия




Яйцата се разбиват със захарта до хомогенна смес. Прибавят се олиото и прясното мляко. Към тази смес се прибавят предварително смесените брашно, бакпулвер, какао и ванилия. Полученото гладко кексово тесто се изсипва в тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се на 180 градуса до суха клечка. Използвала съм форма с размери 26/26 см.

В изстиналият кекс се издълбават дупки с помощта на прибор за изтърбушване на чушки. Остатъците от кекса се използват за натрошаване и с получените трохи се посипва сладкиша отгоре.




Кремчето се приготвя по описанието на пакетчето пудинг. Оставя се съвсем леко да се охлади и с него се пълнят издълбаните отвори и се залива повърността на кекса. Във всеки отвор съм сложила и по една пияна вишна.




Посипва се отгоре с трохи от остатъците от издълбаването. Прибира се в хладилник поне за няколко часа да стегне крема.





Няма коментари:

Публикуване на коментар