сряда, 17 август 2016 г.

РУЛО С ПРАСКОВИ




Продукти:                                          

80г меко масло
6 яйца
6 суп. лъж. захар
6 суп. лъж. брашно
1 суп. лъж. какао
ванилия

3 големи праскови
4-5 лъж. захар
вода

Прасковите се нарязват на тънки парченца, слагат се в тенджерка, прибавят се към тях 4-5 лъжици захар и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Варят се докато леко поомекнат и се отцеждат от сиропа.
Голяма тава (дъното на моята е с размери 43/33) се покрива с хартия за печене и се намазва добре с мекото масло. Отгоре се подреждат прасковите и се заливат с кексовата смес


Приготвяне на кексовата смес:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците разбиваме на сняг, а жълтъците се разбиват на пяна със захарта. Двете смеси се обединяват внимателно и към тях постепенно се добавя брашното, като се бърка с дървена лъжица или силиконова шпатула. Прибавяме и ванилията. Отделяме в чаша от сместа и към нея добавяме какото. С кексовата смес заливаме прасковите, а  каковата смес изсипваме с лъжица върху нея, така че да се образуват произволни шарки. Печем в предварително загрята фурна на 200*  за около 10 минути.
Върху хартия за печене, посипана със захар обръщаме изпечения блат и завиваме на руло. Хартията отстраняваме след като се охлади рулото.





Няма коментари:

Публикуване на коментар