сряда, 12 октомври 2016 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ




Класика на класиките при десертите...крем карамел!

Продукти:
1л. прясно мляко
8 яйца
200г захар
2 ванилии
200г захар за карамела


Приготвяне:
Затоплям млякото със захарта и бъркам до пълното й стопяване. Разбивам яйцата с телена бъркалка и към тях на тънка струйка прибавям топлото, но не горещо мляко и ванилията.

В тефлонов съд/тиган карамелизирам 200г. захар. Сипвам по лъжица от топлия карамел на дъното на чашки, които подреждам в тавичка. Запълвам чашките със сместа, слагам тавата във фурната и налива студена вода във тавата.




Пека на 140 градуса около час и още половин час на 150-160 градуса. Ако забележа, че водата в тавичката започва да завира, прибавям кубчета лед. Оставям купичките с крем карамел във водната баня поне два часа, после прибирам в хладилник.


Няма коментари:

Публикуване на коментар