неделя, 1 януари 2017 г.

KISS "Rock and Roll Over" cake


Блатове :
180г брашно                                                        
150г захар
125г кафява захар
60г какао Йоткер
1 1/4 чаена лъж.сода бикарбонат
1 1/4 чаена лъж. бакпулвер
2 ванилии
щипка сол
2 яйца големи
140 мл гъст айрян
75мл олио
140мл горещо кафе
 От това количество получавам два блата. За да получите четири блата, удвоете съставките или повторете.
Смесват се  сухите съставки - брашно, захар, какао, содата, бакпулвера, ванилията. Яйцата се разбиват и към тях се прибавят олиото, а след това и айряна. Към тази смес на няколко пъти прибавяйте сухата смес и разбърквайте добре. Накрая добавете и горещото кафе и отново разбъркайте до хомогенност.  Във форма 25 см покрита с хартия за печене изсипете сместа и печете на 180* в предварително загрята фурна докато клечка забодена в центъра излезе суха. Изпеченият блат изваждаме върху решетка и след пълното му охлаждане разрязваме на два равни блата.

За крема:
180г подсладено кондензирано мляко
250г маскарпоне
150г крема сирене
200мл млечна сметана
пудра захар на вкус
пияни вишни (по желание)









Няма коментари:

Публикуване на коментар