вторник, 18 април 2017 г.

МОРКОВЕНА ТОРТА



Продукти за блатовете:
4 яйца
1ч.ч. захар
120мл олио
200г моркови (ситно настъргани)
около 100г кандирани портокалови корички
100г счукани орехови ядки
200г брашно
1 бакпулвер
1/2ч.лъжичка сода бикарбонат


Продукти за крема:
250г маскарпоне
400г заквасена сметана 20%
6-7 суп. лъжици пудра захар
бурбонска ванилия


Приготвяне на блата: Захарта и яйцата се разбиват се разбиват с телена бъркалка. Прибавят се олиото, настърганите моркови, счуканите ядки и нарязаните на ситно портокалови корички. Разбърква се и към тях на няколко пъти се добавя брашното, предварително смесено с бакпулвера и содата.
Сместа се изсипва във форма с диаметър 20см, , с намаслени страни и дъно, покрито с хартия за печене. Пече се на 180* в предварително загрята фурна до суха клечка. Изважда се, оставя се 10-ина минутки да се охлади, след което блата се изважда от формата и се оставя на решетка до пълно охлаждане. Разрязваме на два еднакви блата.


Приготвяне на крема: Маскарпонето се разбърква с пудрата захар с бъркалка (не е нужно използване на миксер) и към него се прибавя заквасената сметана и ванилията. Разбърква се до еднородна смес.


За да сглобите тортата редувайте блат с крем. За украса аз лично съм използвала оцветен фондан, от който моделирах морковчета, а вие украсете според фантазията си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар