понеделник, 5 юни 2017 г.

БИШКОТЕНО РУЛО



Изключително лесно за приготвяне и уникално вкусно руло от бишкоти с пълнеж от ванилов пудинг и банани...И всичко това без да се налага да печете :)

Необходими са  ви:
пакет бишкоти Савоярди (24бр)
1 ч.ч. прясно мляко за потапяне на бишкотите

700мл прясно мляко за пудинга
нишесте ванилия (60г)
1 ч.ч захар
100мл течна млечна сметана
2-3 суп.лъж. пудра захар
есенция ром

1-2 лъжици какао
2 банана

Приготвяне:

Изсипете чаша прясно мляко в подходящ съд и потопете всяка бишкота, но не прекалено, за да не се разпаднат. Разстелете дълга ивица домакинско стреч фолио (да побере два реда от по 12 бишкоти, плюс още малко свободно пространство по краищата) и подредете бишкотите в две редици плътно една до друга. Покрийте с втори пласт стреч фолио добре и приберете в хладилника поне за 4 часа.


Докато бищкотите се охлаждат, пригответе пудинга според указанието на опаковката и оставете да се охлади, като покриете съда със стреч фолио, за да не хване коричка крема. Разбийте течната сметана с пудрата захар до твърди връхчета ( аз съм използвала млечна неподсладена сметана) и прибавете внимателно към охладения пудинг. Добавете есенцията. Разбъркайте до гладък крем. Малка част от битата сметана може да оставите за украса на рулото отгоре.


След около 4 часа проверете дали бишкотите са омекнали достатъчно, за да станат свиваеми. Ако някои са все още хрупкави, с четка намажете повърхността им с прясно мляко и върнете в хладилника още за час.
След като бишкотите са омекнали достатъчно, отвийте горния пласт стреч фолио, с който са покрити. Разстелете пудинга на равномерен пласт върху тях, като оставите 2 см непокрита едната дълга част.
Обелените банани поставете надлъжно един до друг откъм единия ред бишкоти, покрити с крем.


 Внимателно повдигнете долната част на стреч фолиото откъм широката страна, прегънете над бананите и продължете да загъвате, за да оформите руло. Така завито с фолиото, рулото се оставя в хладилника за няколко часа, за да се стегне и запази форма.


След като е стегнало, поръсете повърхостта на рулото с какао и шприцовайте цвечета от заделената бита сметана, за да покриете "шева" между двете редици бишкоти. Сервирайте охладено.


източник: http://tiphero.com/ladyfinger-roll-cake/

Няма коментари:

Публикуване на коментар