събота, 24 февруари 2018 г.

ТОРТА СЪРЦЕ





За блатовете:
3 ч.ч. брашно
9 с.л. неподсладено какао
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. бакпулвер
230 г краве масло на стайна температура
3 ч.ч. захар (300 г)
4 бр яйца
1 ч.ч. мл хубаво силно кафе
1 ч.ч. прясно краве мляко




В купа пресяваме брашното, какаото, добавяме солта, содата и бакпулвера. В друг съд разбиваме мекото масло със захарта до получаването на пухкава смес, към която прибавяме едно по едно яйцата. Прибавяме половината от сухата смес към яйчената и разбъркваме, прибавяме млякото и кафето, разбъркваме отново и накрая прибавяме и останалата суха смес. Бъркаме, докато получаване на еднородна шоколадова смес. Разделяме сместа на три равни части и изпичаме три правоъгълни платки, от които изрязваме с шаблон три блата във формата на сърце. В средата на всеки блат изрязваме по-малък размер сърце.





За крема:

500г маскарпоне

400г животинска сметана

7-8 суп. лъж. пудра захар

есенция ром

Сглобяване:

Поставяме първия блат върху поднос, шприцоваме част от крема, поставяме внимателно втори блат, отново шприцоваме крем. Поставяме и третия блат, шприцоваме останалата част от крема и украсяваме по желание отгоре.






Няма коментари:

Публикуване на коментар